Kosten

Kosten voor psychologische behandeling kunnen in principe volledig vergoed worden uit het basispakket van uw zorgverzekering, met uitzondering van het wettelijk vastgesteld eigen risico van € 385,-- (2020).
Binnen de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) wordt een onderscheid gemaakt tussen:

 • Generalistische Basis GGZ (GB-GGZ) voor behandeling van licht tot matig ernstige psychische klachten
 • Specialistische GGZ (S-GGZ) als er een vermoeden is van of sprake is van complexe, meervoudige problematiek die uw dagelijks functioneren belemmert.

Binnen de GB-GGZ worden de volgende trajecten aangeboden:

 • kort         - maximaal 294 minuten
 • middel     - maximaal 495 minuten
 • intensief  - maximaal 750 minuten.
  Alle trajecten zijn inclusief intake, behandeling, overleg en rondom tijd. De gesprekken duren 45 minuten.

 
Volledige vergoeding van GB-GGZ of S-GGZ  kan alleen als u een verwijzing heeft van uw huisarts. De kosten voor uw behandeling worden dan rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar gedeclareerd. Het eigen risico zal uw zorgverzekeraar met u verrekenen ook als u besluit na één gesprek geen verdere zorg meer af te nemen.

Met de volgende zorgverzekeraars hebben wij voor 2020 een contract afgesloten:

 • CZ (Delta Lloyd, OHRA)
 • VGZ UA (VGZ, Univé, IZA, IZZ, UMC, Zekur, Zorgzaam Verzekerd, Promovendum, Besured, National academic)
 • Achmea (Avero, de Friesland, FBTO, Interpolis, Zilveren Kruis Achmea, Groene land, Ik! zorgverzekering, OZF, PWZ)
 • VRZ zorg en zekerheid (Beter Dichtbij, ONVZ, VvAA, PNO Zorg, Zorg en zekerheid, ENO, Salland verzekeringen, HollandZorg, Energiek, SallandZorgDirect)
 • Menzis (Anderzorg, Azivo)
 • DSW (StadHolland, InTwente, ASR verzekeringen, Ditzo, De Amersfoortse)
 • Caresq (EUCARE, Aevitae)

NB. indien u een selectief- of budgetpolis heeft, kan het zijn dat uw behandeling niet (volledig) vergoed wordt. Wij verzoeken u daarom uw polisvoorwaarden goed na te lezen voordat u in behandeling komt.

Sommige zorgverzekeraars werken met een zorgplafond. Dit wil zeggen dat wij een bepaald bedrag krijgen toegekend van de zorgverzekeraar waardoor er een limiet is aan het aantal behandelingen die wij per jaar kunnen uitvoeren voor die betreffende zorgverzekeraar. Wanneer dit plafond is bereikt, zou dat voor u kunnen betekenen dat wij u niet meer in behandeling kunnen nemen. Als dit het geval is, zullen wij u hiervan bij aanmelding op de hoogte stellen en u uitleggen wat u kunt doen.

Afspraken annuleren
Soms kan het gebeuren dat u een afspraak moet afzeggen. De vraag is om dat zo snel mogelijk en minstens 24 uur van tevoren te doen. Kosten voor geannuleerde gesprekken worden niet vergoed door uw zorgverzekeraar. Daarom wordt een deel van de gederfde kosten bij u in rekening gebracht. Als een afspraak te laat wordt afgezegd brengen wij hiervoor 35,-- in rekening, ook bij overmacht. Indien wij geen bericht van u ontvangen brengen wij hiervoor 50,-- in rekening.

 

Wilhelminastraat 22
6131 KP Sittard
info@psy3.net
046-3040018
AGB praktijkcode 94061132
Go To Top